De depressie voorbij! Nu weer pilvrij?

Datum: 
dinsdag 10 november 2020 - 17:00 t/m 21:00
Zorgprogramma: 
GGZ

Je hebt waarschijnlijk in de praktijk veel patiënten die antidepressiva gebruiken. Sommige van deze patiënten zullen in combinatie met gesprekken met POH-GGZ/psycholoog snel verbetering van hun klachten merken en na 6 maanden tot 1 jaar lukt het om de medicatie af te bouwen en te stoppen. Maar bij een groot deel van deze patiënten is het  onduidelijk of er verbetering optreedt. Daarnaast kan het afbouwen van de medicatie een moeizaam proces zijn. Dat kan komen door angst voor terugval, te snelle afbouw, veel last van onttrekkingsverschijnselen en het verwarren van terugval met onttrekkingsverschijnselen.

Op 10 november a.s. organiseert OCE.Praktijkondersteuning in samenwerking met afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het RadboudUMC een nascholing over:

 

                            De depressie voorbij! Nu weer pilvrij?

 

  • Hoe werkt die pil eigenlijk?
  • Wanneer gaan we afbouwen, dokter? / Stop ik nu of nog even wachten?
  • Waarom lukt het laatste stapje niet?
  • Terugval? Of onttrekkingsverschijnselen?

 

Antwoorden op deze vragen en vele anderen kunt op deze avond samen als huisarts/POH-GGZ koppel op een interactieve wijze krijgen.

Doel: Kennis uitwisselen omtrent depressie en antidepressiva, met extra aandacht voor afbouwen: samenwerking huisarts en POH-GGZ: Hoe doe je dat en wie doet wat?

Doelgroep: Huisartsen ( in opleiding) en POH-GGZ ( zo mogelijk als koppel uit dezelfde praktijk)

Accreditatie: voor huisartsen en POH-GGZ, wordt aangevraagd  

Sprekers: Suzanne Ligthart, Huisarts en senior onderzoeker, Huisartspraktijk Oosterhoutgld, Radboudumc en Claudia Meulemans, huisarts en kaderarts GGZ, huisartsenpraktijk Het Meijhuis, OCE.Praktijkondersteuning

Tijden: 17.00 uur ontvangst met soep en broodje, einde rond 21.00 uur

LocatieMFC Maldensteijn, Kerkplein 8 te Malden

Kosten:  Huisartsen betalen een bijdrage van 50 euro per persoon, de POH-GGZ in dienst bij OCE Praktijkondersteuning kan kosteloos deelnemen.

Uiterste inschrijfdatum: 10 oktober 2020

Op deze scholing zijn onze scholingsvoorwaarden van toepassing. Opgave voor deze scholing betekent automatisch dat je akkoord gaat met deze voorwaarden.

Vol