Tips

Op deze pagina leest u verschillende tips die gerelateerd zijn aan uw zorgprogramma Ouderenzorg. 

Boekje voor zelfonderzoek ‘Als ik ouder word

U kunt gebruik maken van het boekje ‘Als ik ouder word’. Het is ontwikkeld door ouderen van het Netwerk 100. In het boekje staan vragen en informatie om voor te bereiden op het ouder worden. Daarnaast kan het boekje ook helpen om een gesprek met een zorgverlener of gemeente voor te bereiden.

Klik hier voor de website van het boekje, u vindt er meer informatie en u kunt het boekje bestellen of downloaden. 

Bewust wonen

‘Bewust wonen in Nijmegen’ helpt u om na te denken over uw woontoekomst: is uw woning toekomstbestendig, hoe kunt u het geschikt maken om langer thuis te wonen? Vrijwillige woonadviseurs van ‘Bewust wonen Nijmegen’ kunnen helpen.

Op de website http://www.bewustwonennijmegen.nl/ vindt u contactinformatie. En er staan tips en voorbeelden om uw woning geschikt te maken om langer thuis te wonen.

Praat op tijd over uw levenseinde 

Denk nu al na over uw levenseinde. En deel uw wensen met uw arts. Dat helpt u straks de zorg te krijgen die bij u past. Dit filmpje van de Patiëntenfederatie geeft u tips. Op de website van de Patiëntenfederatie vindt u ook een e-boek hierover.

Tips om niet te vallen

De Valwijzer geeft u tips en adviezen om vallen te voorkomen. Er staan tips over bewegen, over hulpmiddelen, binnen– en buitenshuis. U vindt er ook namen en adressen van dienstverleners in uw buurt.

Informatie over zorgtrajectbegeleiding

De flyer Zorgtrajectbegeleiding is bedoeld voor mensen met dementie en/of hun manterlzorgers. Daarin vindt u uitleg over wat zorgtrajectbegeleiding inhoudt en hoe u zich of iemand kunt aanmelden daarvoor.