Symposium Acute ouderenzorg - denken, doen of allebei?

Stap op 21 november uit je zorgreflex - Ouderen willen de juiste zorg op de juiste plaats. Ook bij acute zorgvragen. Onze ‘zorgreflex’ is echter: direct handelen. Daarom lijkt een zorgvraag soms acuter dan hij is. Proactief inrichten van ouderenzorg kan deze reflex voorkomen. Samenwerken met de oudere in een zorg- en welzijnsnetwerk is een vereiste om aan te sluiten bij de wensen en verwachtingen van de oudere. Juist bij acute zorgvragen! Daarom nodigen we je uit om onder leiding van zorgtrainer Jeroen de Blij op donderdag 21 november van 16.00 – 20.30u tijdens ons symposium op een bijzondere en interactieve manier aan dit dilemma te werken. Samen met vakgenoten beleven we het spanningsveld tussen denken en doen en onderzoeken we of en hoe deze bij elkaar kunnen komen.

Verrassend

Op een licht verteerbare en toch voedzame manier nemen we je letterlijk mee en ervaar je actief wat dit voor jou betekent. Wat dit inhoudt laten we nog even in het midden, we willen je graag ‘educatief’ verrassen. Je kunt ervan uitgaan dat er enthousiaste en deskundige sprekers zijn die je meenemen in de dilemma’s tussen denken en doen.

Aanmelden

Om je aan te melden aanmelden volg je deze link: symposium-acute-ouderenzorg-denken-doen-of-allebei

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, specialisten ouderengeneeskunde, specialisten in het ziekenhuis, AIOS’en, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, ouderenadviseurs en zorgtrajectbegeleiders. 

Accreditatie

Accreditatie voor 3 uur is aangevraagd voor de huisartsen en bij de NVvPO en V&VN. De overige deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.

Kosten

75,00 euro

Locatie

Van der Valk Hotel in Lent

Door wie

De werkgroep acute zorg bestaat uit vertegenwoordigers van de CIHN/ OCE Nijmegen, CWZ, Huisartsenkring Nijmegen,  ProPersona,  Radboudumc,  de specialisten ouderengeneeskunde en wijkverpleging. We hopen je op 21 november te zien zodat we in gesprek kunnen gaan over oplossingen voor de ervaren problemen in de acute zorg aan ouderen.