Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en flexibele

Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)

28 uur per week (meer uren in overleg bespreekbaar)

Jij, als ervaren praktijkondersteuner GGZ, bent een waardevolle aanvulling op de huisartsenpraktijk. Jij schat goed in welke problematiek bij een patiënt speelt en beoordeelt de ernst ervan. Je weet precies wanneer je zelf kunt behandelen of moet doorverwijzen naar de generalistische basis GGZ of specialistische GGZ. Zelfstandig werken is iets dat bij je past en je hebt een laagdrempelige en open houding. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat doen wij?

De (geestelijke) gezondheidszorg in Nederland verandert snel. Steeds meer hulpvragen komen op de schouders van huisartsen terecht. Praktijkondersteuning OCE Nijmegen is het aanspreekpunt voor alle huisartsen in Nijmegen en omstreken die zich bij ons hebben aangesloten. Wij streven naar goede samenwerking met andere zorgverleners in de regio op het gebied van generalistische basis GGZ en specialistische GGZ. 

Wij zijn een dochter van OCE Nijmegen die op haar beurt complete, samenhangende (eerstelijns) zorg op maat organiseert voor patiënten met één of meerdere chronische aandoeningen. Dit gebeurt in zorgprogramma’s; samen met zorgverleners uit de eerste en tweede lijn. Eén van de zorgprogramma’s is het zorgprogramma (Basis) GGZ, de basis voor het werk van onze POH’s-GGZ. OCE Praktijkondersteuning is, net als OCE Nijmegen, Huisartsenposten Nijmegen en Boxmeer en een bureauorganisatie, onderdeel van de Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen e.o. (CIHN).

Als medewerker van de OCE Praktijkondersteuning werk je bij huisartsenpraktijken in Nijmegen en omgeving.

Wat ga jij doen?

Het uitoefenen van de POH-GGZ functie binnen de huisartsenpraktijk. Als POH -GGZ ondersteun je de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. Je biedt snel en zonder wachtlijst hulp aan patiënten in een vertrouwde omgeving. Je brengt samen met de patiënt diens klachten of problemen in kaart en komt tot een goed advies zoals begeleiding, behandeling of verwijzing. Je werkt veelal zelfstandig in je spreekuur. Daarnaast creëer en onderhoud je samenwerkingsrelaties binnen de huisartspraktijk en daarbuiten met o.a. wijkteams, basis-GGZ en SGGZ. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief.

Functie-eisen:

Je hebt één van onderstaande opleidingen met een diploma behaald:

 • Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige;
 • HBO-V met GGZ specialisatie;
 • Verpleegkundig specialist GGZ;
 • B-Verpleegkundige;
 • Gezondheidskunde met richting GGZ;
 • Maatschappelijk werk met differentiatie GGZ;
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening met  differentiatie GGZ;
 • Masteropleiding psychologie met differentiatie klinische psychologie.

Voor alle opleidingen geldt: aangevuld met de POH-GGZ-opleiding of bereid deze te volgen.

 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de eerstelijnszorg en/of geestelijke gezondheidszorg (bij voorkeur als (ambulant) GGZ verpleegkundige of SPV-er);
 • Je bent een verbinder, daadkrachtig, proactief en flexibel;
 • Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden en ben je in staat zowel patiënten als medewerkers van de huisartsenpraktijken te motiveren en te stimuleren.
 • Je bent ook in staat persoonsgerichte zorg te leveren;
 • Je kunt een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en uitwerken van beleid en de implementatie daarvan;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken;
 • Je bent bij voorkeur in het bezit van een auto.

Wat bieden wij je?

 • Dienstverband van 28 uur (meer uren in overleg bespreekbaar)
 • Een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie met volop mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de psychosociale/ psychiatrische zorg voor zowel volwassenen als jongeren in de aangesloten huisartsenpraktijken;
 • Een tijdelijk dienstverband van 1 jaar bij de OCE Praktijkondersteuning. Bij goed functioneren en behalen van de opleiding Praktijkondersteuner GGZ heb je uitzicht op een vast dienstverband;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform de cao-huisartsenzorg, salaris schaal 8 of schaal 9, afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Opleiding Praktijkondersteuner GGZ. Wij betalen -op basis van een studieovereenkomst- de opleiding voor je;
 • Pensioenregeling bij Pensioenfonds zorg en welzijn.
   

Belangstelling?

Stuur je motivatie en curriculum vitae, onder vermelding van ‘Vacature POH-GGZ’ vóór 1 juli 2019 naar onze P&O adviseur, Marieke Klaassen via cihnpersoneel@cihn.nl of per post naar: OCE Praktijkondersteuning t.a.v. Marieke Klaassen, Weg door Jonkerbos 108, 6532 SZ Nijmegen.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 16 juli 2019.
De tweede sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 23 juli 2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern als extern uitgezet, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten onze voorkeur.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Inge Nierop, Interim Teamleider OCE Praktijkondersteuning. Zij is telefonisch bereikbaar op 024-352 35 81. Meer informatie over onze organisatie en het zorgprogramma GGZ en de POH-GGZ vind je op www.ocenijmegen.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.